gyűjtők

2021.02.15. 13:38

Motormúzeum épül Orosházán, várják a relikviákat

Dr. Kaáli-Nagy Géza jóvoltából motormúzeum épül a Könd utcán. A múzeum nemcsak a motorokról, hanem a történelmünkről is szól, ezért szívesen látunk régi képeket, posztereket a városunk géptörténelméből – tette közzé felhívását Zilahi Zoltán, az Orosházi Technikai Sportok Egyesületének vezetője. Arra kéri azokat, akiknek ilyen dokumentuma, relikviája van, azok jelentkezzenek.

Cs. I.

– Van egy gyűjtő is, aki szívesen csatlakozna. Nekem is sok, az orosházi motoros múltat bemutató fényképem van. De biztosan fellelhető még ennél is több. Sőt! A veteránjárművek eddig ismert szép darabjai mellé várunk újabbakat. Ezért tettem közzé a felhívást

– nyilatkozta Zilahi Zoltán.

Zilahi Zoltán felhívására már vannak jelentkezők /Fotó: BMH/

A készülő, a veteránjárműveket és a város egykoron virágzó motorsportját bemutató, felsorakoztató belvárosi múzeumot az egyesület tagjai igyekeznek dokumentációs és tárgyi tartalommal megtölteni. Járműveikre eddig kétévente csodálkozhattak rá a nemzetközi veteránjármű találkozókon az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában