Koronavírus Békésben

2021.02.03. 14:09

Megérkeztek a háziorvosokhoz a vakcinák

A harminc legnagyobb Békés megyei háziorvosi praxisba szállították ki szerdán az előző nap megérkezett több száz Moderna vakcinát. Csütörtökön pedig a háziorvosok megkezdik a magas kockázati csoportba tartozó, zömében 80 év feletti személyek koronavírus elleni oltását, illetve valamennyi szakember küld majd időseket a megyei oltópontokra is.

P. G.

Fotós: BENCSIK ADAM

Fotós: BENCSIK ADAM

Szerdán délelőtt dr. Pálmai Tamás békési háziorvos is megkapta a tíz ember oltására elegendő vakcinát.

– Előzetesen természetesen felvettük a kapcsolatot azokkal, akik az adott korcsoportba tartoznak, előzetesen regisztráltak és olthatóak. Túlzás nélkül mindannyian eufórikus örömmel fogadták, hogy hamarosan megkapják a koronavírus elleni védőoltást – tette hozzá dr. Pálmai Tamás. A szakember megerősítette, pénteken tíz ember beoltására lesz lehetőség, akiknek kiválasztásában szigorúan tartották magukat az előírásokhoz és a szakmai protokollhoz. Az első érintett pénteken délelőtt 9.30-ra érkezik, majd tíz perces váltásban a többiek. A biztonság kedvéért mindenkinek fél órát kell várnia az oltást követően, hogy nem jelentkezik-e rosszullét. A háziorvos kiemelte, már a vakcinák beadásának adminisztratív részét is előkészítették.

Dr. Pálmai Tamás elmondta, az érintettek örömmel fogadták, hogy megkaphatják az oltást /Fotó: Bencsik Ádám/

Dr. Pálmai Tamás kitért arra, hogy a békéscsabai oltópontra is küldhet időseket, akik szintén nagy örömmel fogadták, hogy megkapják a vakcinát. A családok számára is nagyon fontos mindez, valamennyi esetben megoldják, hogy hozzátartozójuk eljusson az oltás helyszínére.

Az oltásokról kedden estébe nyúlóan egyeztetett a Takács Árpád kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke által vezetett oltási munkacsoport a Békés Megyei Központi Kórház és háziorvosok képviselőivel. Az oltóanyag szállítását is a védelmi bizottság koordinálta és szervezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában