csatornarendszer

2021.02.25. 12:45

Májusban kezdődhet a korszerűsítés Mezőberényben

Várhatóan már május végén megkezdődhet a szennyvíztisztító telep későbbi rekonstrukciójához és korszerűsítéséhez kapcsolódóan a városi csatornák felújítása Mezőberényben – tájékoztatta hírportálunkat Siklósi István polgármester.

P. G.

Fotó: Mertz Judit

A településvezető elmondta, a napokban tartottak egyeztetést a közel 3 milliárd forintos beruházással kapcsolatban, amelynek részeként megvalósul a szennyvíztisztító telep technológiai fejlesztése, és több helyen a meglévő szennyvízvezetékek felújítása. Az egyeztetésen részt vettek a kivitelezők, a tervezők, az alvállalkozók és a szennyvízrendszert üzemeltető Alföldvíz Zrt. képviselői.

Siklósi István: közel 3 milliárdos beruházás valósulhat meg

Siklósi István elmondta, a csatornák felújításának egyik fontos része a Luther utcai fejlesztés lesz, ahol kicserélik majd a ‘60-as években lefektetett szennyvízvezetéket. A csatorna négy-öt méter mélyen található, ami nem fogja megkönnyíteni a munkálatokat. A kivitelezők igyekeznek majd úgy megoldani a beruházást, hogy az a lakosságnak a legkevesebb kellemetlenséget okozza, így nem teljes utcákat, hanem utcák közötti szakaszokat fognak majd lezárni.

A szennyvíztisztító telep rekonstrukciójának tervezése már folyik, a munkálatok a létesítményben július-augusztus tájékán kezdődhetnek. Kétutas tisztítórendszert építenek ki új technológiával, aminek köszönhetően nagyobb mennyiségű víz átvezetésére alkalmas gravitációs rendszer is létesül. A várhatóan mindent egybevéve három éven keresztül tartó fejlesztés során több helyen lesz bontásos és bontás nélküli csatornaátalakítás. A beruházás eredményeként jelentősen növekszik az ellátás biztonsága, és a telepről kivezetett víz minősége is javul majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában