természetvédelem

2021.02.17. 08:13

Hat madárodúval gazdagodott a kardoskúti óvoda

Az óvodásoknak a Madárbarát leszek program részeseiként, valamint a Zöld óvoda cím birtokosaként is fontos a természet szeretete és védelme. A madárgyűrűzéseken, a különféle foglalkozásokon túl a kicsik a téli időszakban szorgalmasan etetik az ovi udvarára betérő kismadarakat.

Cs. I.

Az Egy a természettel vadászati és természeti világkiállítás madárodú-kihelyezési akcióprogramja keretében, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság (KMNPI) közreműködésével, a napokban hat madárodúval gazdagodott a kardoskúti óvoda. Lengyel György, a KMNPI Kardoskúti Tájegységének vezetője és munkatársa, Sándor Bálint ökoturisztikai ügyintéző adta át az ajándékot a gyerekeknek.

A legkisebbek figyelmét felhívják a természet értékeire /Fotó: BMH/

Patócs Éva óvodavezető és Varga Pál polgármester megköszönte a lehetőséget, s további gondoskodást ígértek a kis madárbarátokkal együtt. A programban egyébként országszerte összesen 3500 odút és 350 etetőt függesztenek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában