örökség

2021.02.06. 14:40

Három köztéri szoborral gazdagodik a csabai Munkácsy-negyed

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere szombati bejegyzésében jelentette be, hogy meghozta a döntést arról, hogy melyik három Munkácsy Mihály alkotásait megidéző szabadtéri szoborral gazdagodjon a megyeszékhely.

N. T.

– Közgyűlés jogkörét ellátva hoztam polgármesteri döntést melyik három Munkácsy Mihály alkotásait megidéző szabadtéri szobor kerül kihelyezésre a művész életében, munkásságában nagy szerepet játszó épületek és parkok közelében – írja a városvezető.

/Fotók: Szarvas Péter Facebook oldala/

A posztból megtudtuk, hogy három alkotás került kiválasztásra.

Egy egész alakos Munkácsy Mihály szobor, ami a Munkácsy Mihály Múzeumnál kap majd helyet, egy bronzból készülő, egész alakos Ásító inas, ami várhatóan a Deák utcai gyalogoshíd József Attila utcai végén kaphat majd helyet, illetve a Rőzsehordó elnevezésű alkotás, ami pedig várhatóan az Aradi vértanúk ligetében kerül elhelyezésre.

A polgármester arra is kitért, hogy a tervek szerint a szobrok 2022 első felében kerülhetnek a helyükre, ahol a kormányzati támogatásból megvalósuló Munkácsy Mihály örökségét ápoló kulturális negyed kedvelt látványosságai lehetnek.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szobrok-szinesithetik-a-munkacsy-negyedet-3116899/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában