Koronavírus Békésben

2021.02.10. 16:10

Folytatódik a vakcinák beadása a megyében

Ismét ülésezett a megyei védelmi bizottság és a megyei oltási munkacsoport – tájékoztatott a Békés Megyei Kormányhivatal Facebook-oldalán látható videóban Takács Árpád. A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság és megyei oltási munkacsoport vezetője elmondta, a tanácskozáson komoly tervező, illetve szervező munka után jelentős döntések születtek. Mint megtudtuk, határoztak arról, hogy a hétvégén egy mezőberényi szociális otthonban Moderna vakcinával oltják majd az időseket. Ez már a vakcina ismétlő beadása lesz, mindenki megkapja a koronavírus elleni oltást, aki ezt igényelte.

P. G.

Fotó: LP6DMK2

Takács Árpád kiemelte,

második fontos pontként döntöttek arról, hogy harminc Békés megyei háziorvos kap a megyébe érkezett AstraZeneca vakcinából, amelynek segítségével a fiatalabb, 18 és 59 év közötti, krónikus betegségben szenvedő korosztály tagjait kezdik majd oltani. A kormánymegbízott emellett beszámolt arról, hogy kilencvenhét megyei háziorvosi praxis kap Pfizer/BioNTech vakcinából, amelyek segítségével praxisonként újabb tíz-tíz idős embert tudnak beoltani.

Takács Árpád hangsúlyozta,

kitűnő együttműködés alakult ki a kórházakkal és a háziorvosokkal. A szakemberek aktívak, együttműködőek, elkötelezettek a feladat ellátásában, az oltások beadásában.

– Jó csapat alakult ki, amelynek résztvevői tevékenységükkel a Békés megyei emberek védelmét tudják szolgálni – fogalmazott ennek kapcsán a megyei oltási munkacsoport vezetője.

Dr. Garay Erzsébet gyulai háziorvos is átvette az AstraZeneca vakcináját /Fotó: Lehoczky Péter/

A háziorvosokhoz folyamatosan érkeztek szerdán a vakcinák. Dr. Garay Erzsébet gyulai háziorvos reggel vette át AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű, koronavírus elleni vakcináját.

A kormánymegbízottól megtudtuk, hogy az oltási munkacsoport már szervezi az idősotthonokban és bentlakásos szociális intézményekben gondozottak és dolgozók ismétlő, második körös oltását is. A következő héten ugyanis a megye 39 településén, 116 intézményben végzik el újfent a szakemberek a bentlakók és az ápolók oltását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában