gyűjtés

2021.02.21. 14:47

Elkészülhet Bernadett szobra Mezőkovácsházán

Ismét példás összefogással gyarapodnak a kovácsháziak. A Balogh György Honismereti Egyesület hónapokkal ezelőtt gyűjtést indított a Babó-kápolna Bernadett-szobrának a helyreállítására.

Cs. I.

Albertus László helytörténész se gondolta, hogy a kezdeményezéshez mennyien csatlakoznak. Több mint 700 ezer forint van az egyesület számláján. Két hónap alatt adták össze az adományozók.

– Az összegből elkészül a szobor. Információs táblát is készíttetünk, ami tartalmazza a kápolna történetét. Így mindenki megismerheti ezt a megható regét. Nyárra tervezzük az átadást – tájékoztatott a könyvtárigazgató.

Albertus László elmondta, a kápolna sokaknak fontos /Fotó: Cs. I./

– A gyűjtés ereje számomra abban rejlett, hogy nagyon sok mezőkovácsházi és innen elszármazott gondolta: támogatni kell a törekvést. Sokan elmondták, hogy számukra, családjuknak mit jelent a kápolna. Olyanok is ajánlottak fel adományt, akik lehet, hogy erőn felül tették ezt, de mégis úgy érezték, ez fontos a közösségnek és fontos számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában