Koronavírus Békésben

2021.02.09. 07:20

Kiderült, kell-e viselni maszkot Békéscsaba utcáin

Egyelőre nem enyhítenek Békéscsabán a maszkviselés szabályain. Továbbra is kötelező az egész városban a közterületeken, az utcán a védőeszköz hordása, csak a zöldterületek és parkok jelentenek kivételt, valamint az, ha valaki sportolásként kerékpározik, fut vagy gyalogol.

L.B.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

- A hatóságok és az országos tisztifőorvos szakmai ajánlása alapján jelenleg a maszkviselésre, a kézfertőtlenítésre és a védőtávolságra vonatkozó szabályok maradéktalan betartásával lassítható a járvány terjedése, amelynek célja, hogy megakadályozzuk az egészségügyi rendszer túlterhelődését – nyilatkozta Szarvas Péter polgármester. Amíg az adatok nem mutatják azt, hogy a járvány lecsillapodott, addig fontosnak tartja a közterületi maszkviselés fenntartását valamennyiünk védelmében.

Illusztráció: Shutterstock

Kiemelte: bizonytalan helyzetet okozna Békéscsabán az intenzív gyalogos és kerékpáros forgalom, valamint a vidékről érkezők magas száma miatt, ha különböző szektorokat jelölnének ki a kötelező maszkviselésre. Ezért valamennyi békéscsabai egészségének védelme érdekében még fenntartja a szabályt a város területén.

- Megértem, hogy nagyon kényelmetlen és kellemetlen a közterületeken is a maszk viselése, de polgármesterként felelős vagyok valamennyi békéscsabaiért – folytatta Szarvas Péter. A városvezető elmondta, kétnaponta átfogóan értékeli a járványügyi helyzetet. Amint tartósan enyhül a járványügyi helyzet, eltörlik a rendelkezést, addig is kéri a békéscsabaiak megértését és türelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában