Orosháza

2021.02.04. 13:00

A Gulyás család emléktáblával, alapítvánnyal tiszteleg

Orosháza újkori történetének első szabadon megválasztott polgármestere dr. Gulyás Mihály volt. Születésének 100. évfordulója tiszteletére családja emléktáblát helyez el a városháza falán és alapítványt hoz létre.

Cs. I.

A város egykori polgármesterének a lánya, dr. Gulyás Olga sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az állatorvos, majd városvezető munkássága elismeréseként Dr. Gulyás Mihály Életmű-díj Alapítványt hozott létre a család.

Dr. Gulyás Olga, Dávid Zoltán polgármester, dr. Blahó János /A szerző felvétele/

– Emlékszem, amikor 1990-ben polgármesternek választották az orosháziak, nagyon szerényen, de büszkeséggel beszélt erről. Meghatotta őt az emberek bizalma. Családunk úgy határozott, édesapánk 100. születésnapja alkalmából emléktáblát helyezünk el, amit orosházi alkotó, Bánfi Gábor készít el. Édesapánk számára fontos volt a tanulás, az oktatás, a szellem fejlődése. Tesvérem, Gulyás Mihály, férjem, dr. Kaáli Nagy Géza és én elhatároztuk, alapítvány segítségével is megőrizzük dr. Gulyás Mihály szellemi hagyatékát, emlékezünk munkásságára. Évente színvonalas oktató-nevelő munkájáért olyan embert díjazunk a városalapítási ünnepségen, akinek életpályája Orosházán kiemelkedő – jelentette be dr. Gulyás Olga. Az alapítvány kuratóriumának elnöke Misinszkiné Szőke Nóra középiskolai tanár, tagja Németh Gabriella óvodavezető.

Dr. Blahó János, az Orosházi Oktatási Kerekasztal titkára a rangos elismerés kapcsán elmondta, egy hónap van arra, hogy a pályáztatást sikerrel lebonyolítsák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában