Koronavírus Békésben

2021.01.30. 14:36

Visszaéltek a békési cigányvendéglős nevével

Visszaéltek a békési Kira Vendéglő nevével, ami miatt jogi lépéseket fontolgat Ásós Géza, az étterem alapító-tulajdonosa.

Papp Gábor

Ásós Géza

Fotó: Simon Móricz-Sabján

Ásós Géza egy budapesti központú sajtóorgánum képviselőjének hívása alapján tudta meg, hogy felkerült egy olyan Facebook oldalra, ahol elvileg azokat éttermeket gyűjtik össze, amelyek ki akarnak nyitni február elsején. Az étteremvezető megdöbbenve hallotta az információt, hiszen fel sem merült, hogy kinyissanak. Ahogy eddig, ezentúl is zárva fognak tartani, rendelésre, illetve házhoz szállítással dolgoznak. Helyben fogyasztásra semmilyen lehetőség nincs.

– Tíz-tizenkét év alatt sikerült felépítenem, felépítenünk valamit, eszem ágában sem jutna mindezt egy ilyen butasággal lerombolni – fogalmazott Ásós Géza. – Mindig is a cigányság integrációját hirdettem, azt, hogy be kell állnunk a sorba és dolgozni, mint mindenkinek. Ebbe a gondolkodásba nem fér bele, hogy szembe menjek a szabályokkal. A járvány terjedésének megakadályozása számunkra is nagyon fontos, minden előírásnak eleget teszünk ennek érdekében. Eszem ágában nem volt és nem lesz kinyitni, amíg a szabályok ezt nem engedik.

Ásós Géza /Archív felvétel/

Ásós Géza arra is felhívta a figyelmet, hogy az év első két hónapjában, januárban és februárban normál időszakban is kevesen járnak étterembe. Pénzügyileg sem igazán érné meg, hogy most a járványhelyzet alatt 4-5 menü vagy egy asztal miatt megnyissanak. – Tavaly márciusban, az első szigorítások utáni másnapon azonnal bezártuk békéscsabai éttermünket, cigány emberként és elsősorban magyar emberként a kezdetektől tiszteletben tartom a játékszabályokat – hangsúlyozta Ásós Géza. Hozzátette, kínálatukat a házhoz szállításhoz alkalmazkodva alakították ki, amivel párhuzamosan igyekeznek folyamatosan újdonságokat is kitalálni.

– Aki most megnézné belülről a vendéglőt, láthatja, hogy az nem is alkalmas vendégfogadásra. Minden helyiséget tudatosan annak rendeltünk alá, hogy a rendeléseket, illetve a házhoz szállításokat teljesíthessük – fogalmazott.

Ásós Géza a történtek miatt jogi lépéseket fontolgat, hétfőn pedig biztos, ami biztos, egy táblán is hirdeti majd, hogy továbbra is zárva tart, és csak megrendelésre, házhoz szállítással dolgoznak.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában