Körös Polgárőr Egyesület

2021.01.10. 15:54

Sűrű volt a gyomaendrődi polgárőrök tavalyi esztendője

Az eddigi legsikeresebb évét zárta a gyomaendrődi Körös Polgárőr Egyesület – árulta el Pelyva István szolgálatvezető. Részletezte, 25 éves működésük óta tavaly adományoztak és segítettek a legtöbbet, ráadásul immár harminc tagjuk van és két szolgálati autójuk. Utóbbiakra sokat költöttek ugyan, de a lényeg az volt, hogy zavartalanul elláthassák feladatukat.

V. E.

20200901 Szeged Megkezdődött a tanév, a Boldogasszony sugárúton polgárőrök segítették a gyerek biztonságos átjutását a gyalogátkelőknél. Fotó: Kuklis István KI Délmagyarország

Fotó: Kuklis István

A tavaszi online oktatással máris pluszfeladatok gördültek eléjük, hiszen sok gyomaendrődi családnak nem volt otthon számítógépe. Ezért gyűjtésbe kezdtek, aminek köszönhetően át is adtak néhány gépet. Továbbá ezernél is több maszkot osztottak a piacokon és közterületeken, ellenőrizték a játszótereket és egyéb helyeket, ahol az újabb jogszabályokra hívták fel a figyelmet. Szolgálataikat a vírusidőszakban is maradéktalanul ellátták, besegítettek a rendőrségnek, járőröztek, zebraszolgálatot teljesítettek, telefonos ügyfélszolgálatuk 24 órában működött és jótékonykodtak is.

/Fotó: MW illusztráció/

Pelyva Istvántól megtudtuk, polgárőreik összesen 18 ezer 388 órában teljesítettek szolgálatot 2020-ban, gépjárműveik mintegy 11 ezer kilométert tettek meg Gyomaendrőd utcáin. Sikeresek voltak továbbá gazdaságilag is, többféle támogatást és pályázatot elnyertek, a befolyt összegekből így közel kétmillió forintot költhettek üzemanyagra, gépjármű-karbantartásra és eszközbeszerzésre.

Örömhír volt a csapatnak, hogy szolgálatvezetőjük, Pelyva István átvehette a Polgárőrség Aranykeresztjét. Továbbá elsőként rendeztek horgászversenyt, ahol több megyei polgárőrséggel megismerkedtek. De­cemberben pedig sikeres adománygyűjtést szerveztek, amikor 65 családnak segítettek, így ezzel együtt 2020-ban kétmillió forint összértékben támogatták a rászorulókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában