tragédia / videóval

2021.01.14. 19:55

Sétával emlékeztek Szathmáry Nikire Gyulán

Sétával emlékeztek Szathmáry Niki eltűnésének huszonharmadik évfordulójára csütörtökön délután Gyulán. Az emlékezők az Erkel Ferenc Művelődési Központtól a Törökzugi ABC-ig járták végig azt az utat, amit a kislány is megtett eltűnése előtt, 1998. január 14-én. Huszonhárom esztendeje a hét és fél éves Szathmáry Nikolett néptáncóráról hazafelé tartva tűnt el. A kislány földi maradványait három évvel később nádvágók találták meg a Csabai út mellett egy zsákba rejtve; a gyermek gyilkosság áldozata lett.

P. G.

Forrás: Kiss Zoltán

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy soha, senkivel olyan szörnyűség ne fordulhasson elő, mint a kislányommal

– mondta el hírportálunknak Iszály-Szilágyi Edit, Niki édesanyja.

Minden évben megemlékeznek Niki eltűnéséről /Fotók: Kiss Zoltán/

– Szeretnénk, hogy a történtek ne merüljenek feledésbe, hiszen így van némi esély arra, hogy egyszer megtudjuk, ki volt az elkövető.

Hozzátette, ezekben a napokban igyekszik újra felidézni mi történt huszonhárom éve, hátha bevillan valami olyan mozzanat, ami közelebb vihet a megoldáshoz.

Az édesanya elárulta, hogy az elmúlt napokban több sajtóorgánum is kereste, és év közben is vannak olyan emberek, akik igyekeznek egy-egy új szempontra felhívni a figyelmet. Igazi előrelépés azonban nem történt.

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.beol.hu/wp-content/uploads/2021/01/0653090Niki.mp4"][/video]

Videó: Kiss Zoltán

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kérdésünkre megerősítette, a Szathmáry Nikolett halálának ügyében elrendelt nyomozást a rendőrség felfüggesztette, de a 3 millió forintos díjkitűzés változatlanul érvényben van.

A nyomozók minden, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható bejelentést, információt, értesülést, amelyet még nem vizsgáltak, ma is soron kívül ellenőriznek és indokolt esetben a nyomozás folytatásáról döntenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában