települési program

2021.01.24. 11:20

Parkolót építenének és fákat ültetnének Zsadányban

Jelenleg nyolcvanöten dolgoznak a startmunka mintaprogramon belül, a hagyományos közfoglalkoztatásban pedig a korábbi 20 mellé további 20 helyet biztosítottak az önkormányzat számára.

L. B.

Forrás: shutterstock.com

Mint azt Dudás Árpád polgármester elmondta, elkezdődött a március elsejével induló projektek tervezése is, várhatóan nyolcvanhárman ténykedhetnek a startmunka mintaprogram három elemében, a mezőgazdaságiban, a szociálisban és a helyi sajátosságokra épülőben.

A tervek szerint nemes vakolattal látnák el a korábban szigetelt épületeket, kátyúznának, járdákat építenének és parkolót alakítanának ki az óvoda előtt.

A falu kéthektárnyi gyümölcsössel is rendelkezik, van meggy, cseresznye, szilva, kajszi- és őszibarack. A gyermekétkeztetés miatt nagy szükség lenne almaültetvényre is, tudnák is hol tárolni a termést, mielőtt azok a konyhára kerülnek. A facsemetéknek azonban még helyet kell találni, azon dolgoznak, hogy ez is biztosított legyen – ismertette a településvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában