többlettámogatás

2021.01.19. 14:18

Öt Békés megyei beruházásra érkezik plusz forrás

Öt Békés megyei, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló beruházásra érkezik plusz forrás, miután a kormány döntött a többlettámogatásokról – ismertette Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke.

L. B.

Forrás: Zentai Péter

Dévaványa kerékpárút építésére a korábban megítélt 386 millió forint mellé 32 milliót, Pusztaföldvár piac építésére a 66 millió forint mellé 16 milliót, Szarvas a piac fejlesztésére a 121 millió forint mellé 5,2 milliót kapott.

Emellett Szeghalom számára a bölcsőde fejlesztésére az eredetileg érkezett 100 millió forinthoz pluszban 38 milliót, Elek részére az idősek otthonának energetikai korszerűsítésére az 50 millió forinthoz pluszban 10 milliót ítéltek meg.

Zalai Mihály kiemelte, a megyei önkormányzat támogatja a plusz forrásokra vonatkozó indokolt igényeket. Az elnök elmondta, a kormány eddig 72 Békés megyei pályázat többlettámogatási kérelmét hagyta jóvá csaknem 1,3 milliárd forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában