Bébibumm

2021.01.01. 19:02

Orosházán az első újszülöttet követte még egy kislány és egy kisfiú

Az idei év első napján, a legkorábban az első baba Orosházán, a dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet nőgyógyászati osztályán született. A kisfiút még ketten követték nagy igyekezettel pénteken ugyanott.

Hírlap-összeállítás

Nem volt eseménymentes az új év első néhány órája az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet szülészeti osztályán. Nevezhetjük a pénteki napot bébibummnak is. Békés megyében elsőként itt jött a világra Bakróné Kohut Mariann kisfia, Bakró Dominik János, aki köszöni szépen, édesanyjával együtt jól van.

Bakróné Kohut Mariann és kisfia, Bakró Dominik János

A 2021. január elsején, 2 óra 10 perckor született baba 4090 gramm és 51 centiméter. Megtudtuk, a család szarvasi, a kislegény a második gyermekük. A 22 hónapos lánytestvér, Dia várja otthon. Az anyuka terhessége rendben volt, a szülés dr. Svarsnig Lajos osztályvezető főorvos közreműködésével simán lezajlott. Ám az anyuka úgy fogalmazott, nagyon fárasztó órák voltak azok.

A kórház főigazgatója, dr. Duray Gergő, a Szülészet Nőgyógyászati Osztályvezető főorvosa, dr. Svarsnig Lajos és a főnővér, Hevesi Ágnes köszöntötte a 2021-es év első újszülöttjét és anyukáját. Kaptak 10 ezer forint értékű vásárlási utalványt, aminek az egyik felét a Szent Szilvia Alapítvány, másikat a Margaréta Bababolt tulajdonosa, Nagy Krisztina Margaréta ajánlotta fel.

Fotók: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház

S ezzel még nem ért véget a pénteki nap, sőt, alig kelt fel a nap, megszületett dr. Huhn Lajos főorvos segítségével Orosházán a második kisgyermek is, Matók Lotti Zorka 6 óra 56 perckor (3540 gramm, 49 centiméter). Az orosházi anyuka, Talpai Orsolya és a kislány is jól van.

Az osztályon dolgozók, és persze a hozzátartozók pénteken délután újabb újévi kisfiú érkezését dokumentálhatták. Pontosan 16 órakor felsírt a harmadik, szintén orosházi baba, Király Mihály József (3500 gramm, 48 centiméter), Király Melinda kisfia.

Békéscsabán is megszületett az év első babája

17 óra 23 perckor Békéscsabán is megszületett 2021 első babája, aki a Tünde nevet kapta édesanyjától. A kislány 2770 grammal és 45 centiméterrel érkezett – tudtuk meg a csabai szülészet egyik dolgozójától. A gyulai kórházban eddig nem született újabb gyermek, ott a szilveszter éjjel és az újév első napja is eseménytelenül telt – mondták el kérdésünkre a szülészeti osztály kollégái.

Előzmény:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/oroshazan-szuletett-meg-bekes-megye-idei-elso-babaja-3572416/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában