Koronavírus Békésben

2021.01.25. 19:16

Mérsékelt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a csabai szennyvízben

A harmadik héten is vizsgálták országszerte a szennyvizet. Békéscsabán a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja mérsékelt és stagnáló tendenciát mutat.

Fotó: Barkovics Veronika

Az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban csökkenő tendenciát mutat a harmadik heti szennyvízvizsgálatok eredményei alapján. Jelenleg Debrecenben, Egerben, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Tatabányán, Veszprémben, Zalaegerszegen, valamint öt Budapest környéki településen (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) alacsony, míg a többi vizsgált településen mérsékelt a szennyvízben mért koncentráció. A vizsgálati eredmények alapján elmondható, hogy ezen a héten csökkenő tendenciát mutattak ki a mintákból Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron, Szolnokon és Tatabányán, míg a többi vizsgált településen stagnálás tapasztalható.

Az eredmények alátámasztják, hogy a járvány második hullámának lecsengő szakaszában vagyunk, azonban a kedvező tendencia fenntartása érdekében továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása:

  • Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát!
  • Tartsunk legalább 1,5 méteres távolságot!
  • Viseljünk maszkot!
  • Gyakran és alaposan mossunk kezet!
  • Tartsuk be a kijárási korlátozásokat!
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában