súlyos sérülések

2021.01.20. 14:27

Megvadult bika öklelte fel gazdáját Gerendáson

Több embert is felöklelt egy bika a településen, kedden. Egyikük súlyos sérüléseket szenvedett, a helyszínre ezért mentőhelikoptert, mentőorvosi kocsit és egy mentőgépkocsit indított a mentésirányítás.

B. O.

Mint a helyiektől megtudtuk, éppen két bikát szállítottak el a falu egyik gazdájától, amikor ez egyik hatmázsás állat a felhajtórámpánál megmakacsolta magát. A jószágok visszafordultak, és egy akáckerítést áttörve nekiindultak a település határában lévő szántóföldeknek. A helyiek próbálták megakadályozni ezt, ám ekkor az egyik bika az egyiküket felöklelte, majd továbbszaladt a 4431-es út irányába.

Ekkor már híre ment az esetnek, és a faluból még többen próbálták az állatot feltartóztatni, visszaterelni. A csanádapácai elágazásnál végül sikerült elékerülni, ám ekkor is hasonló eset történt: a bika kinézett magának egy falusit, és őt is felöklelte. Ezután a településnél lévő Csicsely-tó környékére hajtották az állatot, ahol egy U alakú kerítéssel elzárt részbe sikerült terelni azt.

Feldühödött bika okozott riadalmat Gerendáson /Fotó: shutterstock.com/

A bika azonban innen is megpróbált kitörni, amit a gazdája próbált megakadályozni, az állat azonban felöklelte, egy farakásnak dobta, majd a földön fekvő áldozatnak rontott, aki ekkor súlyos sérüléseket szenvedett. Az ottlévők egy része hívta a mentőket, míg mások a megvadult állat után eredtek, megakadályozva azt, hogy a település központjába jusson: az óvoda környékén ugyanis abban az időben nagyobb volt a forgalom, félő volt, hogy az állat ott is balesetet okoz. A helyiek kiemelték, az állat gazdája is ezt próbálta megakadályozni, amikor sérülést szenvedett.

A gerendásiak végül hivatásos vadászt hívtak, aki kilőtte a bikát, a másik állatot a falu határában azonosították, azt szintén kilőtték, majd a vágóhídra szállították mindkettőt. Az állatok gazdáját a helyszíni ellátást követően a mentők súlyos medence és mellkassérülésekkel légi úton szállították kórházba. A rendőrség vizsgálja az esetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában