Kovács Barbara

2021.01.15. 06:55

Kihasználja a sikert a csabai sminkmester

Hatalmas magyar siker született a 2020-as sminkvilágbajnokságon. A békéscsabai származású Kovács Barbara az Organisation Mondiale Coiffure (OMC) világversenyén az előkelő, negyedik helyen végzett.

G. Cs.

Ezernél többen indultak a szakma legjelentősebb versenyén, az OMC világbajnokságán, melyre a jelenlegi helyzetben online került sor. A békéscsabai sminkmester a Commercial Bridal Makeup, vagyis a hordható menyasszonyi sminkek kategóriájában nevezett és érte el a kiemelkedő eredményt. A negyedik hely értékét növeli az is, hogy ebben a kategóriában volt a legtöbb induló, 156-an versengtek az első helyekért.

Az első helyezett mongol-, a második és harmadik ukrán versenyző-, valamint Kovács Barbara munkája /Fotó: omchairworld.com/

Barbara kereken harminc éve, 1991-től dolgozik kozmetikusként.

– Békéscsabán az egyik szépségszalonban szerettették meg velem a szakmát, ahol – szerencsémre – három mestertől is tanulhattam egyszerre. A versenyzést 1997-ben kezdtem, amikor mesterem, Sipos Zita, látva bennem a szorgalmat és az elszántságot, a szárnyai alá vett és tanított. A sok gyakorlás elég hamar meghozta gyümölcsét, egyre több hazai versenyen kerültem a dobogóra – mondta el kérdésünkre Kovács Barbara.

A Paris Expo-n 2019-ben /Fotó: Kovács Barbara smink/Facebook/

– Hogy hány ilyen jellegű megmérettetésen vettem részt, azt bevallom őszintén, nem tudom pontosan. Amin csak tudtam, elindultam.

Ez rengeteget segített abban, hogy tapasztalatot gyűjtsek, érezzem, mit jelent elsőnek vagy akár utolsónak lenni.

Nem adtam fel soha, valami mindig arra késztetett hogy szépen, tisztán dolgozni, fejleszteni magam, versenyek által nagyon jól lehet. Többszörös magyar bajnokként már az Európa-bajnokságok, nemzetközi versenyek, világbajnokságok következtek. Düsseldorf, Köln, Moszkva, Chicago, Szöul, Párizs – sorolta a sminkmester.

– A 2020-as verseny most más volt, mint a többi, hiszen a világjárvány miatt online szervezték meg. Az indulók száma sokszorosa volt az eddigieknek. A Hordható menyasszonyi smink kategóriában 156 indulóból a 4. legjobbnak hozott ki a nemzetközi zsűri, ami egy fantasztikus eredmény! Nem nagyon tudok beszámolni arról, mennyire izgultam, hiszen az adrenalin most hiányzott.

Szépet, finomat szerettem volna alkotni, ami a zsűrit is megnyeri, és ez most sikerült.

Barbara elmondta, az idei versenyre való felkészülés is más volt, mint az eddigiek. Az évek, a rutin és az, hogy fotóval pályáztak, lerövidítette ezt az időszakot. Megálmodott egy sminket, melyet az első gyakorlás után színeiben picit megváltoztatott, a második alkalommal pedig már csak meg kellett örökíteni.

Kovács Barbara a 2016-os világbajnokságon, Szöulban

– Tősgyökeres békéscsabai vagyok, nehezen jöttem fel a fővárosba, de most már jól érzem itt is magam. Sokáig húzott vissza a szívem, most is nagyon gyakran látogatok haza. Nagyon szeretem és ragaszkodom Békéscsabához, hiszen a tót vér itt csörgedezik bennem – emelte ki Barbara.

– Természetesen nem hagyom abba a versenyzést. Pár hét, és az Európa bajnokságra le kell adnom a pályamunkát, valamint szeretnék az új szalonomban olyan smink tanfolyamokat, workshop-okat tartani, melyek a hétköznapi sminkek oktatásán túl kozmetikusoknak, versenyzőknek, vagyis ennek a szép szakmának is szólnak – mondta.

A verseny eredményhirdetése:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában