Beruházások

2021.01.06. 11:14

Hanó Miklós: töretlenül fejlődött tavaly is Békéscsaba

A koronavírus-járvány ellenére töretlenül folytatódott a város fejlődése, és további beruházások várhatók a következő években is – mondta Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere. 

L. B.

20200316 Békéscsaba Ötmilliárd forintból épülhet a Fürjesi út Békéscsabán. Képen: Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Hanó Miklós kiemelte, helyesen térképezték fel az elmúlt időszakban, milyen fejlesztésekre van szükség, amelyek révén tovább javíthatók a helyiek életkörülményei. Emlékeztetett, a megvalósult, jelenleg zajló és várható beruházások száz évre határozzák meg a város életét.

Hangsúlyozta, immár 80 kilométernyi gyorsforgalmi út vezet a megyeszékhelyre, mivel a 2019-ben átadott Tiszakürt–Kondoros szakasz után tavaly év végén elkészült a Kondoros és Békéscsaba közötti rész. Épül a Fürjesi út, amely az M44-est, a 44-est, a 47-est és a Csanádapácai utat köti majd össze, a lényegében elkerülő útnak tekinthető szakasz révén a Dél-Békésből érkező forgalom nem megy keresztül a városon.

Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere

Beszélt arról: a piac korábbi fejlesztése által komfortosabbá vált a vásárcsarnok és a körülötte lévő rész. Azzal azonban, hogy a Modern Városok Program révén 8,2 milliárd forintot szánhatnak a további munkálatokra, szinte egy egész városrész is megújulhat pár éven belül. A nagybani piac kikerül a Kétegyházi útra, a helyén egy újabb csarnok épül. A parkolási problémákra megoldás lesz a gazdabolt melletti parkolóház. Összességében egy olyan létesítmény születik, amely az egész térséget képes szolgálni, 21. századi körülményeket teremtenek termelőknek és vevőknek egyaránt.

Hanó Miklós elmondta, a szennyvízberuházás lehetővé tette, hogy a felszíni fejlesztések is elkezdődhessenek. Két-három éve kezdeményezte a Fidesz-frakció, hogy indítsanak Békéscsabán egy összetett, út- és járdafejlesztést célzó programot, és most – Herczeg Tamás országgyűlési képviselő lobbizásának köszönhetően – ez is elrajtolhat.

A Modern Városok Programban 7 milliárd forint érkezik az utakra: 5,5 milliárd forintot szánhatnak mintegy száz, jelenleg földes utca aszfaltozására, burkolattal való ellátására, emellett 1,5 milliárd forintból elavult szakaszokat korszerűsíthetnek. További 2,3 milliárd forint kormányzati támogatás érkezik járdákra, amelynek hála sok utcában megújulhatnak az egyik oldalon a szakaszok. Kiemelte: bár hatalmas előrelépést jelent majd a két fejlesztés, amelyek előkészítése most zajlik, a későbbiekben tovább folytatnák mind az út-, mind a járdaépítést.

Az alpolgármester hozzáfűzte, ezek mellett több olyan fejlesztés zajlott, amelyek révén Békéscsaba otthonosabbá válik. Ilyen a Munkácsy-negyed kialakítását célzó beruházás, vagy a CsabaPark sok-sok fejlesztése. A CsabaPark kedvelt pihenőparkká vált a játszóterek, a sportparkok és a futópálya által, és számos olyan attrakció készül – a mászófaltól a drótkötélpályán át a hófánkpályáig –, amelyek a turisták számára is vonzók lesznek.

Előzmények:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mar-tobb-milliard-forintot-forditott-a-kormany-a-videki-nagyvarosok-fejlesztesere-3581488/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában