városépítő korszak

2021.01.02. 11:31

Évet értékelt a kovácsházi polgármester

Csepreghy Elemér, Mezőkovácsháza polgármestere városépítő korszaknak nevezte az elmúlt időszakot évértékelőjében.

Cs. I.

A polgármester beszélt a megújult középületekről, az energetikafelújításokról a Petőfi és a Táncsics utcai óvodák, a fogorvosi rendelő és a védőnői szolgálat épülete kapcsán. A városi könyvtár korszerűsítését is jó példaként említette. A napközis konyha akadálymentesítése, a technológiai rész felújítása és az eszközbeszerzés is a 2020-as év eredményei. Kialakítottak a Táncsics utca 11. szám alatti épületben az idősek nappali ellátására alkalmas akadálymentesített helyet. Mint kiemelte, az új szolgáltatás az idősödő lakosság érdekeit szolgálja.

Városszerte zajlottak útfelújítások – emlékeztetett a település vezetője. A Dózsa, a Deák utcákat teljes hosszukban ellátták új aszfaltréteggel, a Rózsa utca is szilárd burkolatot kapott. Az elmúlt két évben számos, sáros utcát elláttak útalappal. Korszerűsítettek három önkormányzati lakást, építettek kondiparkot, a piac- és vásártér munkálatai pedig zajlanak. Kiépítettek ledes közvilágítást a Móra, a Rákóczi és az Ipartelepi úton. Az önkormányzat által már korábban megvásárolt volt mezőgép telepen építenek ipartelepet és inkubátorházat.

A városba 35 millió forint rendkívüli önkormányzati támogatás érkezett, a védelmi alapba pedig majd’ 3,5 millió forint. A járvány elleni védekezésre 12 millió forintot fordítottak.

A 2021-es év feladatairól elmondta, kerékpárútjaik felújítása, építése mellett a művelődési ház felújítása, a tárházhoz vezető út, az általános iskola tornatermének a megépítése, a közterek karbantartása, erdősávok telepítése is napirenden lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában