Koronavírus Békésben

2021.01.22. 15:30

Bízik a magyar kutatóorvosokban a magyarbánhegyesi polgármester

Ha ő következik a sorban, felveszi a koronavírus elleni védőoltást Magyarbánhegyes polgármestere, Sódarné Varga Gyöngyi.

Bangkok, 2020. május 25. Technikus kezében egy oltóanyaggal teli fiolával a Csula Oltóanyagkutató Központ bangkoki laboratóriumában, ahol a Csulalongkorn Egyetem kutatócsoportja Kiat Ruxrungtam professzor vezetésével koronavírus elleni védõoltás kifejlesztésén dolgozik 2020. május 25-én. Az egereken elvégzett sikeres tesztek után majmokon folytatják a tesztelést, majd ha azok is eredményesek lesznek 10 ezer oltóanyagot ötezer önkéntesen próbálnak majd ki. A vakcina hatékonyságát igazoló eredmények szeptemberre várhatók. MTI/EPA/Diego Azubel

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Diego Azubel

A jövőnket csakis a védekezés, vagyis az oltás felvétele fogja biztosítani – fogalmazott közösségi oldalán Magyarbánhegyes polgármestere, Sódarné Varga Gyöngyi.

– Segítő kezet nyújtunk a szervezésben, ha lehetőségünk engedi. Az Angyal István Művelődési Ház Könyvtárában Lantos Anita könyvtáros tud segíteni az önkéntes oltásra jelentkezők regisztrálásában – tudatta a település vezetője. Kiemelte, bízni kell a magyar tudományban, a magyar kutatóorvosokban.

– Ha rám kerül a sor, én is felveszem az oltást – nyilatkozta a településvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában