felújítás

2021.01.24. 11:20

Birtokba vehették az újkígyósi kulturális intézményt

Befejeződött az újkígyósi Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár felújítása – adta hírül a napokban Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

V. N.

Mint írta, Botyánszki Pál polgármester és Lukoviczkiné Rozsnyai ­Ildikó, az intézmény igazgatónője nagy örömmel számolt be neki arról, hogy a növekvő használat következtében szükséges felújítási munkálatok befejeződtek.

– A közel 8 millió forintból megújultak az épület belső terei. A nagyterem például olyan faparkettát kapott, ami valószínűleg hosszú ideig fogja szolgálni az itt dolgozók és az ide látogatók kényelmét – emelte ki az országgyűlési képviselő.

Botyánszki Pál és Lukoviczkiné Rozsnyai Ildikó mutatta be Herczeg Tamásnak a művelődési ház megújult termét /Fotó: BMH/

Botyánszki Pál, a város polgármestere lapunknak elmondta, az elnyert összegből a kivitelezők a belső felújításokat tudták elvégezni. – Többek között a parkettát, a lambériát cserélték ki, illetve a belső terek újrafestése is megtörtént. Emellett a csatornát is rendbe tették – osztotta meg velünk a polgármester.

– Márciusban derült ki, hogy megnyertük a pályázatot, és szeptember elején már át is adtuk a megújult művelődési házat az ott dolgozóknak. Mostanra pedig minden munka befejeződött az épületben. Reméljük, hamarosan újra kinyithat a kulturális intézmény és ismét birtokba vehetik a helyiek – emelte ki Botyánszki Pál.

Hozzátette, idén az önkormányzati étkeztetési fejlesztések támogatására is sikeresen pályázott a város, így a napközikonyha és a vele egy épületben lévő étterem korszerűsítésére is több mint 24 millió forintot kaptak.

– Elsősorban a villamos hálózat felújítására pályáztunk, amit szerencsére sikerült megnyernünk. A munkálatokat idén nyárra ütemeztük, hiszen a konyha átvezetékelése miatt legalább egy hónapra be kell majd zárni a helyet, üzemelni nem lehet ebben az időszakban – avatott be minket a városvezető.

Mint mondta, a felújítás során az áramszolgáltató 3x100 Amper áramot fog száz méterről, földkábelen az épülethez vezetni, amely négymillió forintba fog kerülni a városnak. – A fennmaradó 20 millió forint pedig a felújításra lesz fordítva, illetve egy részéből eszközöket, például melegen tartó pultot is fogunk beszerezni az étteremnek – hangsúlyozta Botyánszki Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában