dr. Tóth Albert

2020.12.07. 07:47

Új jegyzőt választott Keresztúr és Zsadány

A közelmúltban bízták meg a Sarkadkeresztúr és Zsadány által létrehozott közös önkormányzati hivatal jegyzői feladatainak ellátásával dr. Tóth Albertet. A közigazgatásban tapasztalt szakember nyár óta aljegyzőként segítette a munkát, a korábbi években pedig jegyzőként tevékenykedett Kötegyánban, Újszalontán, illetve Sarkadkeresztúron is.

L. B.

20201117 Sarkadkeresztúr Megújul a községháza Sarkadkeresztúron. Fotó: Bakucz Péter polgármester. Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

Elmondta, fontosnak érzi, hogy ha nem is közvetlenül, de közvetett módon segítse a két település fejlődését, hangsúlyozta, a két önkormányzat ügyeit minden esetben a törvényességet teljes mértékben betartva, a határidőkre figyelve kell vinni. Most, a rendkívüli jogrend, a veszélyhelyzet idején pedig nagyban kell segíteni a polgármesteri munkát, hiszen számos feladat- és hatáskörben a településvezetők járnak el.

Dr. Tóth Albert jegyző: bármikor kereshetnek /A szerző felvétele/

Hitvallása szerint egy jegyző akkor dolgozik jól, ha a helyiek elégedettek. Bár hoznak olyan rendeleteket – például a közösségi együttélés alapvető szabályaival kapcsolatban –, amelyek a bírságok kiszabására is lehetőséget adnak, hangsúlyozta, sosem a büntetés a cél.

Kiemelte, bármikor kereshetik ügyes-bajos dolgaikkal a sarkadkeresztúriak, illetve a zsadányiak, és ha a problémáik megoldásában nem is tud segíteni, mivel nem az ő hatásköre, akkor is igyekszik utat mutatni, ismertetni, kihez, melyik szervezethez lehet, érdemes fordulni. Sarkadkeresztúron keddenként és csütörtökönként, Zsadányban pedig hétfőnként és szerdánként érhető el a hivatalban, péntekenként pedig heti váltásban a két település egyikén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában