kerékpáros turizmus

2020.12.01. 13:13

Régiót hozna létre Békés és Csongrád

Bicikliutak létrehozását, valamint a térség kerékpáros turizmusának fejlesztését célzó együttműködési megállapodást köt a Békés és a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat – erről döntött nemrégiben a megyei közgyűlés feladat- és hatáskörében a veszélyhelyzet idején eljárva Zalai Mihály Békés megyei elnök.

L. B.

20200716 Szolnok Millérre vezető kerékpárút átadása Fotó: Csabai István CSI Új Néplap ÚN

Fotó: Csabai István

A dokumentum szerint a két megyei önkormányzat kiaknázná a biciklis turizmusban rejlő lehetőségeket, mindkét fél támogatná egy dél-alföldi kerékpáros régió létrehozását, amelynek alapját az adja, hogy sokan bringáznak a térségben, illetve az, hogy már most is sok kerékpárút található. A két megyeszékhely között turisztikai célú bicikliutat alakítanának ki, amely a térség jelentős turisztikai attrakcióit egy útvonalba rendezi.

/Fotó: Csabai István/MW/

Támogatják azt is, hogy a két megyei önkormányzat, valamint a megyében található önkormányzatok, civil szervezetek közös projekteket, beruházásokat készítsenek elő és valósítsanak meg a következő, 2021 és 2027 közötti európai uniós pénzügyi ciklus forrásaiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában