Gyomaendrőd

2020.12.29. 10:20

Óriási sárkány akadt horogra a Körösön

Újabb nagyszerű horgászfogásról kaptunk hírt, a békési Havai Zsolt egy 7,5 kilós „sárkányt”, egy 7,5 kilós süllőt emelt a csónakba hétfőn délután a Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán.

P. G.

Havai Zsolt újabb nagy fogást tudhat magáénak /Beküldött fotó/

- Pálfi Zoli barátommal közösen kimondottan nagyobb süllőre indultunk műcsalis pergetős módszerrel horgászni a hét első napján – nyilatkozta hírportálunknak Havai Zsolt. – A „sárkány” a délután folyamán akadt horogra, és olyan két-három perc fárasztást követően sikerült kiemelni a vízből. A fiatalembernek egyébként nem ez az első komoly süllőfogása, hiszen tavaly hírportálunkon is beszámoltunk arról, hogy egy 7 kiló 30 dekás süllőt fogott, illetve az elmúlt napok is jól sikerültek. Mint megtudtuk, mindennap kint vannak a vízen, hol Pálfi Zoltán csónakjával, hol a sajátjával indulnak útnak, és persze, ha a másik éppen nem ér rá, akkor egyedül is pecáznak. Süllőre egyébként február 28-ig lehet horgászni, onnantól tilalom lép életbe, éppen ezért is igyekeznek kihasználni a víz és az időjárás adta lehetőségeket.

Havai Zsolt újabb nagy fogást tudhat magáénak /Beküldött fotó/

- Aki egyszer megszereti a süllőhorgászatot, az rabja marad örökre – árulta el hírportálunknak, hogy miért ezt a halat választották. – Menni kell, keresgélni, nem egyszerű megfogni, mert okos fajtáról van szó, amely nem könnyen akad horogra. Zsolt nemrég egyetlen nap alatt két 5 kiló feletti példányt is fogott, amely személyes rekordjának számít. Mint elmondta, sokat vannak kint, egyre jobban kiismerik magukat a folyón, ami nagyban hozzájárul a sikerekhez.

- Minden évben sikerül egy kicsit előre lépnem, egy kicsit nagyobb süllőt fognom. Az álmom és a célom egy 10 kiló feletti példány, ami nem lesz egyszerű feladat, hiszen, ahogy említettem rafinált halról van szó, ami a korával egyre többet tapasztal.

Zsoltnak versenyzői engedélye van, sporthorgásznak is tartja magát, éppen ezért a halat mindig visszadobja a vízbe, hiszen vallja, hogy ott a helyük.

A horgászok között egyébként a négy kiló feletti süllőt már szép fogásnak tartják, egymás között csak sárkánynak hívják ezeket a példányokat. A hétfői süllő egyébként faroktőig mintegy 75 centiméter hosszú volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában