NIF

2020.12.29. 10:03

Megújulhat a vasútvonal Békéscsaba és Szeged között

Három cég, az Infraplan Vasút- és Úttervező Zrt., a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt., valamint a Kontúr Csoport Tervező, Építtető, Kivitelező Kereskedelmi Kft. tervezheti a Békéscsaba és Szeged közötti vasút felújítását, nettó 2 milliárd forintért – írja a napi.hu internetes oldal.

P. G.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A részletektől kiemelték, a nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. Az egyvágányú, nem villamosított vasútvonalon a tervezés 65 kilométert érint. Egyebek mellett meg kell tervezni a Hódmezővásárhely állomáson az új felvételi és üzemi épületet és a meglévő bontását, Orosházán pedig peron aluljáró épül.

A tervezési sebesség a Békéscsaba-Orosháza közötti vonalszakaszon 120 kilométer óránként, míg a vonal többi részén 80 kilométer lesz az óránkénti sebesség. A tervezési idő 35 hónap. A nyertesekkel december 17-én kötött szerződést a NIF.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában