az év magyar slágere

2020.12.12. 18:03

Kialakult A Dal idei mezőnye, több Békés megyeinek is szurkolhatunk

A minap nyilvánosságra hozták A Dal 2021 mezőnyét. Az előadók az idei versenyben is az év magyar slágere címért küzdenek. Érdemes ránézni a névsorra, hiszen több Békés megyéhez kötődő művész is felkerült arra.

N. T.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Az év slágere címért ringbe lép a békéscsabai gyökerekkel rendelkező Andelic Jonathan. Az X-faktor egykori sztárja az Áldom című darabbal pályázik a versenyen. Két Békés megyei együttes is szerepel a listán, az egyik a szeghalmi Mudfield zenekar, melynek tagjai legutóbb a Fonogram díjat is bezsebelték. Ők a Nincsen szerencsém című dallal kerültek a mezőnybe.

A másik formáció a Chain Bridge Pop, akik Gerláról indulva országos ismertségre tettek szert, nagylemezzel büszkélkedhetnek, illetve az X-faktort is megjárták. A srácok a Messze valahol című számmal indultak az idei versenyen. Érdekesség, hogy a zenekar énekese, Hajdu Erik egyéniben is megméretteti magát, a Szürke madárral.

Nagy Szilárd és Ragány Misa a nemzeti ünnep alkalmából készített dalt Drága Hazám – Augusztus 20. címmel idén. Az előadópáros azt megelőzően vált ismertté az Európa 2020 című átdolgozásukkal, amellyel a koronavírus világjárvány következtében kialakult helyzetre reflektáltak és amelyet több millióan néztek meg a legnagyobb videomegosztó oldalon. A páros a versenyen is képviselteti magát a Drága Hazámmal.

A teljes listát A Dal honlapján lehet megtekinteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában