Koronavírus Békésben

2020.12.09. 18:34

Folyamatosan tesztelnek a szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálatnál

Hetente kétszáz tesztet végeznek. Az elmúlt két hétben négy dolgozónál és összesen húsz ellátottnál beigazolódott a fertőzés, egy lakójuk elhunyt.

V. E.

Békéscsaba, 2020. december 2. Koronavírusteszthez vesz mintát Csicsely Stefánia, a Szegedi Tudományegyetem orvostanhallgatója Siposné Varga Ildikótól, a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvû Általános Iskola pedagógusától az intézményben 2020. december 2-án. Folytatódik az egészségügyi, a szociális, a bölcsõdei, az óvodai dolgozók és a pedagógusok gyorstesztelése, amelyben az orvosi, egészségügyi képzésben részt vevõk is segítenek kéthetes, fizetett gyakorlat részeként. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

A koronavírussal kapcsolatos történéseikről számolt be a lakosságnak Lázár Zsolt, a szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálat intézményvezetője.

Szerdán közzétett tájékoztatójából kiderült, az intézmény dolgozóit folyamatosan szűrik, hetente kétszáz tesztet végeznek el. Az elmúlt két hétben négy dolgozónál és összesen húsz ellátottnál beigazolódott a koronavírus-fertőzés. A dolgozók otthonukban, karanténban gyógyulnak, míg az ellátottakat az intézmény elkülönített részén, külön ápoló személyzet felügyeli. Fertőzött lakóik közül tízet nyilvánítottak gyógyultnak az elmúlt napokban, jelenleg ketten vannak kórházban, egy lakójuk pedig a kórházban elhunyt.

Illusztráció: Rosta Tibor / MTI

Lázár Zsolt elmondta, 226 dolgozójuk közül eddig összesen 17 fő lett pozitív az utóbbi hónapokban, akik közül kilencen már gyógyultak és ismét visszatértek munkahelyükre. Most nyolcan vannak táppénzen, illetve dolgoznak otthonról. Hozzátette, a Vajda Péter utcai és a Csabacsűdi otthonukban lakók között szerencsére nincs fertőzött. Végül elmondta, továbbra is mindent megtesznek azért, hogy lakóik és ellátottaik biztonságban legyenek és a legjobb ellátást tudják biztosítani számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában