Ügyészség

2020.12.17. 16:03

Egy újabb ügyben is felfüggeszthetik Simonka György mentelmi jogát

A legfőbb ügyész azt indítványozta az Országgyűlés elnökénél, hogy függesszék fel egy újabb ügyben, vesztegetés gyanúja miatt Simonka György mentelmi jogát. A dél-békési képviselő szerint ezzel lehetőséget kap, hogy tisztázza magát.

Simonka György /Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu/

A Legfőbb Ügyészség közleménye szerint a politikus és társai ellen többek között költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárás. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség 33 vádlott ellen 2019. augusztus 21-én emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken.

A megalapozott gyanú lényege szerint, miután Simonka György tudomást szerzett a büntetőeljárás megindításáról, pénzért azt akarta elérni, hogy az egyik őrizetbe vett gyanúsított ne tegyen rá terhelő vallomást, illetve, hogy az egyik tanú előre megbeszélt tartalmú vallomást tegyen. A vádhatóság szerint az, amit a dél-békési országgyűlési képviselő tett, vesztegetés megállapítására lehet alkalmas. Ám a büntetőeljárást csak akkor lehet vele szemben lefolytatni, ha a mentelmi jogát felfüggesztik.

– A mentelmi jog felfüggesztésével lehetőséget kapok arra, hogy tisztázzam magamat az igazságszolgáltatás előtt. Eddig is minden kérdésben együttműködtem az eljárás során, ezután is ezt fogom tenni – nyilatkozta hírportálunknak a fentiek kapcsán Simonka György.

Az orosházi MSZP közleményében azt követelte, hogy Simonka György mondjon le mandátumáról.

ELŐZMÉNY

https://www.beol.hu/orszag-vilag/ismet-felfuggeszthetik-simonka-gyorgy-mentelmi-jogat-3542104/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában