új applikáció

2020.12.09. 11:14

A Gardróbom a használt ruhák adásvételét könnyítheti meg

A használtruha-piacon működő vadonatúj magyar applikációt álmodott meg a gyulai Varga Renáta. A Gardróbom nevű, várhatóan jövő év elején elinduló startup mind a vásárlók, mind az eladók részére szól.

Papp Gábor

Varga Renáta egyedi applikációt indít el /Fotó: Ritók-Filip Áron/

Mindig is érdekelt a divat, és a közelmúltban lehetőségem nyílt arra, hogy részt vegyek egy vállalkozási képzésen. Itt találkozott a ruhák és az üzlet világa, és született meg az alkalmazás ötlete – nyilatkozta hírportálunknak a Békés megyei szépség. Mint azt Varga Renáta elmondta, saját mindennapjaiban is érezte, hogy érdemes a témában elindulni.

– Az úgynevezett Fast Fashion térhódítása kapcsán egyre több ruha kerül a piacra, miközben egy adott darabot sokan egyre kevesebbszer, rövidebb ideig viselnek – tette hozzá. – Közben pedig akad egy olyan réteg, amelynek tagjai szívesen vásárolnának ezekből. Sok információt gyűjtöttem ebben a témában, és nem találtam olyan platformot, amely teljes körűen kiszolgálná az igényeket. Vannak lehetőségek, de úgy éreztem, hogy azok nem teljesen korszerűek már, hiszen az élet folyamatosan változik.

Varga Renáta egyedi applikációt indít el /Fotó: Ritók-Filip Áron/

Hozzátette, a nem kifejezetten használtruha-eladásra létrehozott online piactereken, közösségi felületeken egy idő után elveszik a feltöltött termék.

Kérdésünkre kifejtette, az applikációt úgy építik fel, hogy az mindenki számára könnyen és rugalmasan használható legyen.

– A belépők saját profilt hozhatnak majd létre, és kedvük, illetve ízlésük szerint szűrhetnek majd a ruhák, illetve más felhasználók, eladók között – ecsetelte Varga Renáta. – Szeretnénk a keresést élvezetessé és egyben rugalmassá tenni. A Gardróbomban egyéni profilok, részletes keresőfelület várja a vásárlót, ahol nemcsak arra lehet rákeresni, hogy „kék szoknya”, hanem többek között egy adott stílusra is. Illetve, ha valamelyik eladónak szimpatikus a stílusa, akkor be tudom követni az oldalát, így folyamatosan látom a termékeit. Gyakorlatilag így lesz a Gardróbom egy közösségi oldal a ruháknak. Az Instagramon már elérhető a Gardróbom.hu oldal.

A fiatal gyulai nő egyébként maga találta ki a felület felépítését, és egy szakemberekből álló csapattal közösen dolgoznak azon, hogy az applikáció már akár januárban elindulhasson.

Renáta egyébként 24 éves, jelenleg szabadúszóként marketinggel foglalkozik, és bár tősgyökeres gyulai, nem tartja kizártnak, hogy a későbbiekben felköltözik Budapestre.

– Szeretném majd nemcsak a virtuális, hanem a fizikális térben is létrehozni a „Gardróbomat”, amire a főváros a legideálisabb helyszín – fogalmazott. – Ott majd gazdát cserélhetnek a használt ruhák, illetve jótékonysági adománygyűjtést is szeretnék szervezni nehéz helyzetben élők számára. Ezek a jövő tervei, az elsődleges cél, hogy az applikáció minél előbb elérhetővé váljon, amit számos esemény, program követhet majd.

A környezetvédelem is fontos

Varga Renáta elmondta, a környezetvédelem is fontos szempont számára.

– Korunk égető problémája a környezetszennyezés, és köztudott, hogy sajnos az egyik legszennyezőbb iparág a ruhaipar – fogalmazott. – A 21. század embere ezért egyre tudatosabban próbál fellépni bolygónk jövőjének érdekében: mondhatni, ismét aranykorát éli a használtruha-eladás, vétel. A globális trendeket követve születik meg a Gardróbom nevű applikáció, hogy megkönnyítse a „second hand” ruhákat keresők dolgát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában