fejlesztés

2020.11.14. 07:02

Teljesen megújult a sarkadi sétálóutca

Évek óta dédelgetett álma volt a városnak, hogy megújítsák a Béke sétányt, Sarkad egyetlen sétálóutca jellegű közterületét – mondta dr. Mokán István polgármester, hogy erre most a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program adott lehetőséget. A munkálatok tavasszal indultak és nemrég értek véget.

L. B.

A polgármester részletezte: a Béke sétány korábbi egyenes nyomvonala a belvárosi református templom melletti első épülettömb környezetében módosult, a gyógyszertárnál és az orvosi rendelőnél található csomópontokban pedig tereket alakítottak ki. Az újonnan kialakult nyomvonalon térkőburkolatot építettek, illetve a csapadékvizet elvezető rendszereket ugyancsak fejlesztették.

Évek óta várt fejlesztés valósult meg, a tavasszal indult beruházás nemrég ért véget /Fotók: Sarkad város/Fazekas László/

Korábban kevés utcabútor volt a területen, ráadásul a padok, a kukák és a biciklitárolók igen elaggottak is voltak, ezeket szintén lecserélték esztétikus darabokra, illetve a számukat is bővítették.

A városközpont szívében elhelyezkedő Béke sétány az ott élők, az azon áthaladók, valamint a sétányon működő üzletek és intézmények szolgáltatásait igénybe vevők számára immár esztétikus és modern környezetet biztosít – emelte ki, hozzátéve, a beruházással tovább épült, szépült Sarkad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában