Filharmónia Magyarország

2020.11.23. 06:53

Sokakat vonzottak a komolyzenei minikoncertek Mezőkovácsházán

Visszatért a komolyzene a közterekre, nagy sikerrel zajlott a Térzene program Mezőkovácsházán. A klasszikus zene jótékony hatásait kutatások sora igazolja, ennek ellenére csak szűk réteghez jut el a hangversenytermekben. A Hősök parkjában felcsendülő dallamok viszont sok visszatérőt a helyszínre vonzottak az elmúlt hónapokban. Ez a zene varázsa – mondta Jankó Erzsébet, a Kalocsa Róza Művelődési Központ igazgatója.

Cs. I.

Az Emmi kultúráért felelős államtitkársága indította útjára a sikeres kezdeményezést a Filharmónia Magyarország szervezésében. Ennek sokszor volt helyszíne a kisváros, innen indult a Térzene Program 2020-ban, majd számos településen megszólalt a köztéri zene.

– Hétről hétre kellemes zenei csemegét hoztak és kínáltak városunk lakóinak a zenészek, az együttesek. Járt itt a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar, a Szegedi Kürt Kvartett, a Szeged Trombone Ensemble, az Alföld Quartet, a Lituus Rézfúvós Kvintett és még sokan mások. A klasszikusok közösségi élménnyé formálták a komolyzenét, miközben fülbe mászó dallamokkal, filmslágerekkel is megörvendeztették a hallgatóságot nálunk. Kialakult egy törzsközönség, ők hétről hétre várták a zenészeket.

Megtudtuk, a mezőkovács-háziakhoz majd húsz alkalommal érkeztek együttesek, a fogadtatás mindig jó volt.

A Szeged Trombone Ensemble is fellépett /Fotó: BMH/

– A program keretében kaptunk sátrat, szőnyeget, cseppzászlókat és hangtechnikát. Bízunk abban, ha tovább folytatódik az országos programsorozat, ismét biztosíthatunk helyszínt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában