ünnep

2020.11.28. 18:38

Orosháza óriás adventi koszorúja piros-arany színben pompázik az Árpád-kertben

Orosházának 2008 óta van óriás adventi koszorúja. Egy civil közösség építi meg minden évben. Az Oros-haza Baráti Kör tagjai szombaton tették ki az Árpád-kertbe arany-piros színkombinációval.

Csete Ilona

A különleges élethelyzet a járvány miatt különleges megoldásokat kíván advent idején az orosháziaktól is. Visszaköltöztették idén az óriás adventi koszorút az Árpád-kertbe szombaton reggel. A szökőkút peremére az Oros-haza Baráti Kör tagjai megépítették, óriás gyertyákkal, díszvilágítással is felszerelték. A sok fenyőágat adományozóktól kapták. A civilek fáradhatatlanok, a mostani a 13. adventi koszorújuk, ahol minden vasárnap meggyújtanak egy gyertyát.

A szerző felvételei

Napokon át formázták, kötegelték a koszorú alapját, a fenyőágakat a Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány helyszínén. Az Oros-Car autómentőjével voltak képesek a városba szállítani szombaton az 5 méter hosszú „hurkákat”, amit gyakorlott kézmodulatokkal, példás összefogással kerekre formáztak.

Amikor az orosháziak a piacra indultak, már piros-arany színben pompázott az idei adventi koszorú. Mert az orosháziak így döntöttek.

Annak is hagyománya van ugyanis, hogy a civilek megszavaztatják a koszorú alapszíneit. A lakosság eldönthette, milyen színek domináljanak a koszorún 2020-ban.

A pompát és csillogást idén is az arany biztosítja, a kérdés az volt, melyik szín kerüljön mellé: a tradicionális tűzpiros, vagy a lágy melegséget nyújtó barackvirág szín? Előbbire szavaztak a legtöbben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában