kurzus

2020.11.05. 12:30

Online tanultak a csellisták a csabai zeneiskolában

Ebben az évben már harmadik alkalommal tartottak kurzust a békéscsabai Bartók Béla szakgimnázium cselló szakos tanulóinak.

N. Sz.

Juhász Edit, a zeneiskola csellótanára kifejtette, a koronavírus-járványra tekintettel Rohmann Ditta gordonkaművész ezúttal nem személyesen látogatott el az iskolába, hanem építve a tavaszi digitális oktatás tapasztalataira, online kurzust tartott a diákoknak.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósult egynapos programon a csellisták a tanintézmény Bartók termében hallgathatták Rohmann Ditta hangszertartással, vonóvezetéssel, hangképzéssel kapcsolatos technikai instrukcióit. Juhász Edit elmondta, a Zeneakadémia művésztanára saját stúdiójából tanított, az este pedig ugyanúgy szólóhangversennyel zárult, mint az elmúlt években.

A kurzus online zajlott, melyen hangképzést is tanultak a csellisták /Fotó: BMH/

A megszokottól eltérően azonban most a békéscsabaiak a közösségi oldalon keresztül követhették nyomon a koncertet. Juhász Edit hozzáfűzte, a különleges zenei élmények évről évre nagy inspirációt adnak a bartókos tanároknak és diákoknak egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában