Koronavírus Békésben

2020.11.22. 14:23

Nőtt a megbetegedettek száma Medgyesegyházán is

Lakossági tájékoztatót adott ki Medgyesegyháza polgármestere a koronavírus kapcsán.

N. Sz.

Forrás: Shutterstock

Kraller József kiemelte, a járvány második hulláma szembetűnőbben érinti a településüket is. Elmondta, jelenleg több mint harmincan állnak járványügyi megfigyelés alatt.

A szociális intézményben lakók között nincs fertőzött, de a gondozási központban három dolgozó koronavírusos. A Varázserdő Óvoda munkatársai közül szintén három embernél bizonyosodott be a fertőzés, hárman hatósági karanténba vonultak. Kiemelte, a polgármesteri hivatal egyik munkatársai is megbetegedett, a Schéner Mihály iskola három dolgozójának is pozitív a tesztje, de a tanulók között nincs, aki igazolt fertőzött lenne.

A polgármester nyomatékosan felhívta a helyiek figyelmét: tartsák be a szabályokat, hiszen sok „vírustagadó” is megtapasztalhatta már, milyen kegyetlenek lehetnek a tünetek. Felhívásában kérte, mindenki viseljen maszkot, fertőtlenítse kezét, eszközeit, védje, ne engedje közösségbe az időseket, ne csoportosuljon sehol, még a piacon sem. Aláhúzta, orvoshoz, hivatalokba csak telefonos időpont-egyeztetés után lehet menni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában