galériával

2020.11.25. 15:40

Megújult az orosházi Forrás óvoda

Befejeződött Orosházán a Forrás Református Óvoda felújítása. A koronavírus-járvány intézkedései miatt hivatalos átadó nem volt. Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke Szalkay Róbert lelkésszel és Tóth Mónika óvodavezetővel a napokban bejárta és megnézte a megszépült óvodát.

Cs. I.

Fotó: @PeterZentai

– A beruházással az épület méltóvá vált az itt folytatott magas színvonalú szakmai munkához. Az óvoda alkalmazottai modern környezetben, kitűnő ellátási körülmények között folytathatják oktató-nevelő munkájukat – mondta Zalai Mihály. Hozzátette: vannak még Orosházán felújításra váró önkormányzati és egyházi óvodák. A Békés Megyei Önkormányzat megtalálja a lehetőségét annak, hogy a következő egy-két évben a 2021/2027-es Versenyképes Gazdaság Operatív Program keretében ezeket is hasonlóan felújíthassák.

Tóth Mónika óvodavezető, Szalkay Róbert lelkész és Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke a bejáráson /Fotók: Zentai Péter/

Az Orosházi Református Egyházközség még 2017-ben részesült a Békés Megyei Önkormányzat támogató döntése alapján 270,75 millió forint vissza nem térítendő támogatásban a megyei önkormányzat által kezelt Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak (TOP) köszönhetően.

A fejlesztés célja a gyermekjóléti alapellátásokhoz és az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása, a szolgáltatások minőségének fejlesztése, a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése volt. A meglévő óvodai épületet bővítették a fejlesztés során, a nettó alapterület közel 600 négyzetméterrel növekedett. Három új csoportszobával és egy melegítő konyhával gazdagodott az intézmény.

A jelenlegi energetikai követelményeknek megfelelően épült fel az új szárny, a régi épületrészen pedig elvégezték a nyílászárók cseréjét, a fal- és födémszigetelést. A fenntartó jelentős költségeket tud megtakarítani az intézmény üzemeltetése során. A régi épületrészben belső átalakítást végeztek, közfalak bontásával és áthelyezésével új helyiségek jöttek létre, kicserélték a belső nyílászárókat és a burkolatokat is.

Az óvoda területén parkolókat alakítottak ki, amelyek között akadálymentes is helyet kapott. A felújítási munkálatok mellett új óvodai eszközöket, bútorokat szereztek be, amelyekkel az új helyiségeket rendezték be. A bővítéssel az intézmény férőhelyeinek száma is növekedett, eddig 45 gyereket tudott fogadni az óvoda, most 75 orosházi és környékbeli kisgyermek ellátására van lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában