galériával

2020.11.29. 19:15

Meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún Gyulán

Ünnepi díszbe öltözött szombaton Gyula. A város polgármestere, dr. Görgényi Ernő szűk körben gyújtotta meg vasárnap este az első adventi gyertyát a város koszorúján.

P. G.

Mint korábban megírtuk, ünnepi díszbe öltözött Gyula advent alkalmából.

A településen vasárnap este hat órakor a Harruckern téren szűk körben gyújtotta meg az első gyertyát a város adventi koszorúján dr. Görgényi Ernő polgármester az egyházak képviselőivel. Köszöntőjében dr. Görgényi Ernő hangsúlyozta: a ma élő nemzedékek nagy többsége még sosem élt át olyan időszakot, amikor olyan mélyen megérthette volna a karácsony ünnepi üzenetét, mint manapság, a koronavírus járvány idején.

Fotó: Bencsik Ádám

– Napjainkban felértékelődik minden pillanat, amelyet szeretteinkkel tölthetünk, ha egyáltalán lehetőségünk van rá, mert a legtöbb esetben valóban csak pillanatokat csenhetünk életünkből arra, hogy személyesen találkozzunk azokkal, akiket igazán szeretünk – fogalmazott. – Sőt, sokan egyáltalán nem találkozhatnak azokkal, akik a legközelebb állnak hozzájuk. És ennek most, nemzedékek óta először, nem a rohanó élet, a materialista célok utáni rohanás az oka. Mint mondta, a várakozás időszaka mindannyiunkat el kell gondolkoztasson arról, hogy mi az igazán fontos a világon, mi az, ami nélkül nem lehet élni, de legalább is az, ami nélkül keserű és sótlan az élet.

Előzmény:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/online-gyujtottak-meg-az-elso-adventi-gyertyat-kondoroson-3494626/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában