Koronavírus Békésben

2020.11.17. 15:09

Koronavírus miatt halt meg a zsadányi mentőápoló

Megerősítették hírportálunk kérdésére a mentőszolgálatnál, miszerint valóban életét vesztette koronavírus miatt egy zsadányi mentőápoló. A hírt a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége osztotta meg Facebook oldalán. A mentőszolgálatnál elmondták: ismereteik szerint nem munka közben szerzett koronavírus-fertőzésről volt szó az 50-es éveiben járó férfi esetében.

L. B.

20200724 Szombathely Mentőautó a 11-es huszárúti kórházi telephely előtt. Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Forrás: Archív MW

Fotó: Cseh Gábor

Hozzátették:

koronavírus-pozitivitás a mentőszolgálat állományának mintegy 2 százalékát érinti, nagy részük tünetmentes vagy enyhe tüneteket produkál, rövidebb-hosszabb időre esik ki a szolgálatból. Ez a mentők működőképességét nem veszélyezteti, ahhoz valamennyi személyi és tárgyi feltétel rendelkezésre áll.

Kiemelték:

a mentők biztonságára, testi és lelki egészségük megőrzésére, fertőzés elleni védelmükre nagy hangsúlyt fektetnek.

Az Országos Mentőszolgálat valamennyi mentőegysége rendelkezik a fertőző betegek ellátásához szükséges védőfelszereléssel és a fertőtlenítés eszközeivel, melyekből jelentős mennyiségű tartalékot halmoztak fel.

A koronavírussal kapcsolatos teendőket folyamatosan frissülő eljárásrendben szabályozták, a védőfelszerelések használata a protokoll szerint minden mentő számára kötelező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában