Koronavírus Békésben

2020.11.24. 16:32

Két óra a csabai piacon csak az időseké

A kormány rendelete értelmében az élelmiszerüzletekben és gyógyszertárakban hétköznap 9 és 11 óra között, illetve hétvégén 8 és 10 óra között csak a 65 éven felüliek tartózkodhatnak. Az idősávot a békéscsabai piacon is be kell tartani.

Forrás: Szarvas Péter/Facebook

„Az országosan emelkedő tendenciát mutató koronavírusos esetszámok miatt, a kiemelten veszélyeztetett időskorú személyek egészségének védelme érdekében a kormány elrendelte, hogy az élelmiszerüzletekben, drogériákban és a gyógyszertárakban hétköznap reggel 9 és 11 óra között, illetve hétvégén reggel 8 és 10 óra között csak a 65 éven felüliek tartózkodhatnak” – olvasható Szarvas Péter, Békéscsaba polgármesterének közösségi oldalán.

„Emellett azonban fontos tudni, hogy a 65. életévét betöltött személy a védett vásárlási idősávon kívüli időszakban is szabadon látogathatja az üzleteket.

Mivel a rendelet kedden lépett hatályba, reggel első dolgom volt levélben kérni a Békéscsabai Vagyonkezelő Zrt. vezetőjét, hogy a piac területén gondoskodjon a rendeletben előírt idősáv betartásáról – áll Szarvas Péter bejegyzésében. Arra kérek mindenkit, hogy tartsuk be a jogszabályokat és a higiéniai előírásokat! Jó egészséget kívánok mindenkinek! Vigyázzunk magunkra és egymásra!” – írta a polgármester.

Koronavírus Békésben

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában