ünnepi dekoráció

2020.11.25. 08:46

Karácsonyfalvát varázsoltak a térre a magyarbánhegyesiek

Magyarbánhegyesen olyan karácsonyi környezetté varázsolták a település központjában a teret, a színpadot, hogy az arra járók nagyokat pislognak. És megállás nélkül fotózkodnak, mivel a fotópavilonban hintaszék, szánkó is vár kicsiket és nagyokat.

Cs. I.

Magyarbánhegyesnek van egy mecénása, aki időről időre meglepi a települést, ha közeleg az advent. Idén sok meglepetésben részesülnek a helyiek.

Pompás! Látványos! Ötletes – mondogatták a helyszínen, akik a készülődést is szemmel tartották kíváncsi érdeklődéssel.

Hangulatos karácsonyi berendezéssel készültek /Fotók: BMH/

Aki megálmodta és akik kidekorálták a helyet, kiváló munkát végeztek. Az ünnep színe, a piros dominál a fotófallá, pavilonná változtatott színpadon. Van ott hintaszék, póniló, szánkó. Tuti, hogy nem csak a magyarbánhegyesiek állnak meg egy jó szelfi kedvéért. A településen átutazók is elidőznek majd a téren, ahol áll már a hatalmas karácsonyfa is.

Sódarné Varga Gyöngyi polgármester elmondta, Budai Zsolt magyarbánhegyesi lakos adományozta két fenyőjét az önkormányzatnak és a katolikus egyházat szintén két fával lepte meg. Bányász Józsefné tűlevelűje is a téren hasznosul.

A magyarbánhegyesiek hálásak békéscsabai barátaiknak is, hogy önzetlenül és profi hozzáértéssel feldíszítették a falu karácsonyfáját és annak a környezetét.

S ha már rendhagyó ez az év, miért ne lenne az a külsőségeiben is rendkívül dekoratív főtér?!

– Elneveztük Karácsonyfalvának. Lehet itt fotózkodni, együtt örülni, a gondokat kicsit magunk mögött hagyni. Ám a helyszínen lévő látványelemek nem elvihetőek! Azokat kamerák vigyázzák

– figyelmeztetett a polgármester.

Azt is elmondta, a környezetet a közmunkások, a polgármesteri hivatalban dolgozók kitakarították s előkészítették az ünnepkör dekorációjához. Jó munkát végeztek. A lelkes csapatnak szinte folyamatosan van tennivalója.

A téren van szökőkút, arra kerül az adventi koszorú. Farönkökből két hóembert is felállítanak (helyi, ügyes kezű emberek faragták). És nem hiányozhat a fénydekoráció sem, hamarosan azokat is kihelyezik, a település központi intézményeire, utcáira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában