beruházás

2020.11.30. 15:17

Felújítják az orosházi szakképző iskola villamoshálózatát

Mind az erősáramú, mind pedig a gyengeáramú hálózat cseréjét elvégzik a Gyulai Szakképzési Centrumhoz tartozó orosházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium B-oktatási épületében.

Cs. I.

Stratégiai feladatának tekinti a Gyulai Szakképzési Centrum megalakulása óta iskolái infrastruktúrájának, az oktatási környezet feltételeinek a folyamatos fejlesztését. A cél érdekében rendszeresen pályáznak, illetve eredményes gazdálkodással, saját források felhasználásával biztosítják a fejlesztések anyagi hátterének a megteremtését.

Fotók: Palotás Rajmund

Jelenleg futó projektjeik egyike az orosházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium B-oktatási épület villamos hálózatának a felújítása. Mind az erősáramú, mind pedig a gyengeáramú hálózat cseréjét elvégzik. Az ötvenes években épült iskola villamoshálózata mára elavult, nem képes üzembiztosan ellátni az épület megnövekedett energiaigényét. A felújítás magában foglalja az internetes, biztonsági, tűzvédelmi hálózat megújulását a kor követelményeinek megfelelő színvonalú, további fejlesztési lehetőséget is biztosító hálózatok kialakításával.

A munka megkezdődött, az erősáramú hálózat napjainkra szinte teljesen megújult, már végzi a gyengeáramú hálózatok kialakítását a kivitelező.

A jelenlegi pandémiás helyzet okozta online oktatás bevezetésével az épületet a tanulók nem használják, így a felújítás okozta kellemetlenségek nem jelentik az oktatás átszervezését. Bár mind az oktatók, mind pedig a tanulók megértéssel fogadták az esetleges tanulási helyszínek megváltoztatását a munkák idejére. A teljes felújítás a következő év februárjának végére várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában