településfásítási program

2020.10.29. 06:53

Tucatnyi fát ültettek el Doboz közterületein

A településen is elkezdődött az országos fásítási program, így a nagyközségben a napokban ültették el a fák egy részét.

B. O.

20200606 Szeged Városszerte virágzik a hársfa. Képen: Glattfelder Gyula Téri fák. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csaba

Ennek megfelelően Doboz zöldterületei a településfásítási program keretében harminc fával lettek gazdagabbak. Mint megtudtuk, többek közt platán, hárs, korai juhar, díszalma, díszkörte, gömb szivarfa került a település közterületeire, a kastélyparkba, az óvoda és a bölcsőde udvarába.

Az első nyolc hársfát Köves Mihály polgármester, Aratóné Vágner Margit alpolgármester, a helyi intézmények vezetői, munkatársai, diákjai ültették el még október első napjaiban a Nagyváradi úton. Ezzel a fasorral köszöntötték a lakók a 945 éves települést.

Az elmúlt évben egyébként 20 ezer hektárral növekedett az ország fával borított területe, az idén nyáron indult településfásítási programban pedig közel ötszáz, 10 ezer fő alatti település számára – köztük Doboznak – biztosítottak összesen 12 ezer darab sorfát és az azok elültetéséhez szükséges eszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában