Galériával

2020.10.09. 14:17

Táncos néprajzot tanulhattak Kétegyházán

Két néprajzi órát tartott a kétegyházi művelődési házban a Duna Művészegyüttes csütörtökön. Az interaktív oktató programokat a helyi Kaláris Alapfokú Művészeti Iskola szervezte. Halmi Zoltán intézményvezető elmondta, Sikentáncz Szilveszter narrációja és a Gönczöl Zenekar kísérete mellett hat profi budapesti pár adott elő Kárpát-medencei táncokat.

N. Sz.

20201008 Kétegyháza Táncházat tartottak a kétegyházi művelődési házban. Fotó Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

A helyi gyerekek a szűk óra alatt mindent megtudhattak a magyarországi nemzetiségekről, az előadott táncok keletkezéséről, a különböző magyar népviseletekről és a talpalávalót adó hangszerekről. A meghívott vendégek járták a szatmári csárdást, verbunkost, a somogyi, hortobágyi pásztor-, és az öcsödi cigánytáncokat.

Két rendhagyó órát is tartott a Duna Művészegyüttes /Fotó: Bencsik Ádám/

A zenekar tagjai hagyományos paraszti hangszereket – hegedűt, brácsát, nagybőgőt, cimbalmot és az ütőgardont – szólaltattak meg. Kíváncsiak voltak a gyerekek tudására is: aki a paraszti világgal, zenével és tánccal kapcsolatos kérdésre ügyesen válaszolt, hímzett szájkendőt kapott ajándékba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában