egészségügy

2020.10.08. 16:10

Onkológiai szakrendelés indul Békésen

Onkológiai szakrendelés indul a Békési Gyógyászati Központban október 21-én.

P. G.

Fotó: Imre Gyorgy

Október 21-én onkológiai járóbeteg szakrendelés indul a Békési Gyógyászati Központ rendelőintézetében – jelentette be a helyszínen megtartott csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón Kálmán Tibor polgármester. Mint elmondta, a daganatos megbetegedések száma nagyon magas mind a térségben, mind az országban, és az egyik vezető haláloknak számít.

Kálmán Tibor és dr. Kis Anita a sajtótájékoztatón /Fotó: Imre György/

– Már csak ezért is fontos a rendelés elindulása. A legközelebbi ilyen szakellátás Gyulán érhető el, ami a városban és a térségben élők számára nehezebben megközelíthető, mint Békés – tette hozzá. A polgármester kitért arra, hogy a lehetőséget a békésiek mellett kamuti, muronyi, tarhosi, bélmegyeri és köröstarcsai betegek is igénybe vehetik.

Kálmán Tibor hangsúlyozta, véleménye szerint a békési rendelőintézet kiválóan működik.

– Ebben az esetben külön köszönet és elismerés jár dr. Kis Anita klinikai onkológusnak, belgyógyász szakorvos adjunktusnak, aki a rendelést vezeti – tette hozzá Kálmán Tibor, aki kitért arra, hogy október 21-én, 10 órától vehetik igénybe a betegek a szakrendelést. A járványügyi szabályok és elírásokat természetesen maximálisan betartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában