beruházás

2020.10.07. 16:21

Nyolcszázmillió forintból újítják fel az orosházi tűzoltólaktanyát

Központi költségvetési forrásból 831 millió forintot biztosítanak az orosházi tűzoltólaktanya felújítására – közölte szerdán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI érdeklődésére.

MTI

Tudatták, az orosházi tűzoltólaktanya az 1950-es évek közepén épült több ütemben, és eddig csupán kisebb, állagmegóvási felújításokat végeztek rajta. A beruházás során a helyi védettséget élvező épületet szigetelik, kicserélik a nyílászárókat, megújítják a teljes gépészeti, elektromos és közműrendszert, a tetőn napelemeket helyeznek el.

Emellett bővítik is az épületet, a laktanya tetejét egy méterrel megemelik, így a beépíthetővé váló tetőtérben kap helyet az orosházi katasztrófavédelmi kirendeltség.

A forrásból speciális eszközöket, például riasztáskor automatikusan nyíló szertárkaput is biztosítanak – írják.

A Magyar Közlöny október 5-i száma szerint a beruházásra még idén csaknem 80 millió forintot biztosítanak. A tűzoltók – akik az építkezés idejére egy közeli mezőgazdasági épületben kapnak helyet – két héten belül átadják a munkaterületet a kivitelezőnek – közölte az OKF.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában