Fogyatékkal élők

2020.10.14. 18:03

Lezárult a hároméves program Békéscsabán

Zárókonferenciát tartott az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetség (ÉFOÉSZ) Békés Megyei Egyesülete szerdán délelőtt.

V. N.

20201014 Békéscsaba Fogyatékkal élőknek adományoztak a képen Schriffertné Lócskai Henriett Gyene Piroska Fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

Az eseményen elhangzott, a megyei szervezet 2018-ban csatlakozott az ÉFOÉSZ kétmilliárd forintos pályázatához, amelynek részeként három éven keresztül workshopokat tartottak és infokommunikációs eszközöket kölcsönöztek a fogyatékkal élők számára. A konferencián a Szent Lázár Alapítvány, a Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége, majd az ÉFOÉSZ Békés Megyei Egyesület is lehetőséget kapott a bemutatkozásra.

Schriffertné Lócskai Henriett (balra), Gyene Piroska és Chugyikné Bónus Gabriella /Fotó: Bencsik Ádám/

Herczeg Tamás nyitóbeszédében kiemelte, az értelmi fogyatékosok helyzetének a javítását rendkívül fontosnak tarja. – Ez a projekt pedig az ellátottak mindennapi életét hivatott eszközökkel, előadásokkal, foglalkozásokkal segíteni – fogalmazott az országgyűlési képviselő. Mint megtudtuk, a rendhagyó szakmai konferenciáról videófelvétel is készült, amely a youtube-csatornán keresztül bárki számára visszanézhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában