városbarátok

2020.10.12. 15:13

Felújítják Dobos István sírját Gyulán

Megkezdődött Dobos István gyulai repülőpilóta sírjának felújítása – jelentette be a helyszínen megtartott hétfő délelőtti sajtótájékoztatón Durkó Károly, a Gyulai Városbarátok Köre elnöke, Székely Árpád elnökségi tag és Csőke Péter kőfaragó.

P. G.

Székely Árpád, Csőke Péter és Durkó Károly a sírnál /Fotó: Rusznyák Csaba/

Durkó Károly lapunknak elmondta, a hazai repülés hőskorának egyik legnevesebb személyisége, Dobos István sírja rossz állapotba került, süllyed, a két oldalsó szárny pedig már a kidőlés szélén állt. A megkezdett munkálatok során Csőke Péter vezetésével a két oldalrészt levették, alábetonozták, majd visszarögzítették. Ugyancsak kiszedték a gyökereket és bokrokat, mert félő volt, hogy azok szétnyomják a nyughelyet. A következő időszakban a sír hátsó részét 30 centivel megemelik, mert süllyedt, a feliratot is újrafestik. A költségeket a Városbarátok-frakció három tagja, Durkó Károly, Szalai György, Vigné Fábián Diána, illetve Székely Árpád finanszírozzák.

Székely Árpád, Csőke Péter és Durkó Károly a sírnál /Fotó: Rusznyák Csaba/

– Nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk meg azoknak a neves gyulai személyiségeknek a sírjáról, akiknek nincsenek hozzátartozóik – hangsúlyozta Durkó Károly. – A Városbarátoknak nem ez az első ilyen megmozdulása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában