létfontosság

2020.10.05. 13:50

Civilek toboroztak véradókat Békéscsabán

Egész napos véradást szervezett hétfőn a Békés Megyei Civil Szolgáltató Közösségi Központ.

Nagy Szilvia

Herczegné Számel Annamária elmondta, idén már második alkalommal csatlakoztak az országos kezdeményezéshez, ezúttal a jó ügy érdekében megyei civil szervezeteket szólítottak meg. A központ szakmai vezetője hozzátette, a toborzásban a Békés Megyei Kormányhivatal is segített.

Barta Tibor 23. alkalommal adott vért /Fotó: Bencsik Ádám/

A nap folyamán tíz szervezet felhívására több mint harmincan adták vérüket, köztük Herczeg Tamás is. Az országgyűlési képviselő elmondta, mivel a vér létfontosságú az életmentéshez és a gyógyításhoz, folyamatosan szükség van a biztosítására, az önzetlen segítségre. A szervezett véradások a vérkészletek pótlásán sokat lendíthetnek, kiemelte, minden időszakban fontos, hogy az egészségügy számára rendelkezésre álljon a kellő mennyiség.

A szervezőktől a véradók tollat és emléklapot, a legtöbb önkéntest delegáló civil szervezet pedig vásárlási utalványt kapott. Herczeg Tamás felajánlotta, hogy a legtöbb embert megmozgató civil szervezet véradói közül húszat vendégül lát egy parlamenti látogatáson.

Aki a véradás feltételeinek megfelel, azt várják a Békéscsabai Területi Vérellátónál, a Gyulai út 20. szám alatt hétfőn este 18 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában