világnap

2020.10.05. 13:12

Az állatmenhelyeknek gyűjtöttek Orosházán és Gádoroson

Az állatok világnapján a figyelem középpontjába kerültek a méltatlanul utcára került, gazdátlan, mentett, egykoron házi kedvencek is. A megyében több segítő közösség hirdetett gyűjtést menhelyeknek.

Cs. I.

Gádoroson egy jótékony jellegű sportprogrammal tették emlékezetessé a vasárnapot. Simondán Vilmos főszervező, önkormányzati képviselő, a sikeres kezdeményezésről elmondta, a Gádorosi Labdarúgó Sportegyesület felnőtt csapatának a mérkőzését hangolták össze az adakozással. A belépődíj megfizetése helyett az orosházi, Szikháton lévő állatmenhely javára gyűjtöttek állateledelt a meccsre látogatók. A rendezvényre a Szurkolók az állatkínzás ellen csapat is meghívást kapott. Ők szintén hozzájárultak a menhelynek gyűjtött tápadományhoz. A legjobb helyre került a 300 kilónyi kutyatáp és konzerv.

– Ismét megmutattuk, hogy milyen összetartó közösség vagyunk. Sportolók, állatbarátok és sok-sok olyan ember is a jó ügy mellé állt, akik bár a mérkőzésre nem látogattak ki, mégis elküldték felajánlásaikat. A számkivetett négylábúak javára adott minden falatért köszönettel tartozunk – fogalmazott a program végén az ötletgazda.

Gádoroson a meccsre menet a sportélmény mellett adakoztak is a szurkolók /Fotó: Csapó László/

Orosházán, a Rinka Mancs telephelyén a Viharsarki Állatőrség Alapítvány is adománygyűjtéssel egybekötött nyílt napot tartott a hétvégén a menhelylakók és az alapítvány támogatására. Demkó Attila, az Orosházi Kutyaiskola vezetője tartott nevelési tanácsadást, volt kutyasimogatás, sétáltatás is a napsütötte állatvédelmi napon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában