elismerés

2020.10.27. 13:46

Átvette a Kossuth-díjat Kondoros díszpolgára, Kepenyes Pál

A kondorosi születésű, Mexikóban élő szobrász- és ötvösművész október 23-án a mexikóvárosi magyar nagykövetségen vehette át a kivételesen értékes művészi pályafutása elismeréseként idén számára odaítélt Kossuth-díjat. A művész a koronavírus járvány miatt nem tudott szülőföldjére utazni a díj átvételére.

N. T.

A klasszikus hagyományt a szürrealizmus sajátos látásmódjával ötvöző Kepenyes-alkotások ismertek és népszerűek Magyarországon, illetve a művész második hazájában, Mexikóban is, de egyedi ékszereinek számos amerikai híresség is vásárlója.

Kepenyes Pál szobrászművész átveszi a Kossuth-díjat Magyarország mexikóvárosi nagykövetségén (Fotó: KKM)

Szimbolikus üzenettel bírt, hogy Kepenyes Pál, 1956-os szabadságharcosként, az október 23-i nemzeti ünnepen vehette át a rangos elismerést. A díjátadó ceremónián tiszteletét tette a mexikói kulturális és politikai élet több kiemelkedő képviselője – írja a kormany.hu.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kossuth-dijas-lett-kondoros-diszpolgara-2564301/?fbclid=IwAR2nsQvXLBSEiJG5Iwc_vjNJg_cZkIvUAJuYaDaq6SmB7YgADw4vno37r6Y

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában